Pomarančová roláda
8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
4
ks
vajce
110
g
práškový cukor
1
ČL
kyslá smotana
110
g
olúpané mandle
Plnka
1
balíček
Zlatý klas
100
ml
pomarančová šťava
1
ks
pomaranč
300
ml
mlieko
1
PL
práškový cukor
1/2
balíček
vanilkový cukor
1
PL
pomarančový likér
postup
1.
Žĺtky vymiešame s cukrom a so smotanou, primiešame mandle a sneh. Na plech dáme papier na pečenie a dáme naň cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 15 až 20 minút. Keď je plát upečený, odstránime papier a zvinieme ho.
2.
Plnka: Puding zmiešame so šťavou v hrnci zvaríme mlieko s cukrom. Za stáleho miešania nalejeme Zlatý klas. Uvaríme hustú kašu a prilejeme likér. Po vychladnutí vmiešame do pudingu na kocky pokrájaný pomaranč.
3.
Vychladnutý plát rozvinieme a natriem ho plnkou a znova zvienieme. Hotový vložíme na 3 hodiny do chladničky. Pri podávaní môžeme ozdobiť šľahačkou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.