Pridať recept

Zapekaná jaternicová kaša

ingrediencie

400 g
mäso z bravčovej hlavy
100 g
chudšie bravčové mäso
100 g
škvarky
250 ml
husacia krv v konzerve
200 g
pohánka
1 ks
cibuľa
podľa chuti
mleté čierne korenie
štipiek
majorán
štipiek
rasca
podľa chuti
soľ
2 strúčiky
cesnaku
trochu
olej
1 balíček
zemiaková kaša
1 téglik
kyslá smotana

postup

Mäso uvaríme v slanej vode. Pohánku prepláchneme, dáme do pekáčika, zalejem vodou, prikryjeme a v rúre udusíme domäkka. Hotovú pohánku necháme vychladnúť. Mäso a škvarky zomelieme. Na oleji do ružova speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, opražíme na nej mäso, primiešame uvarenú pohánku a krv alebo pomletú pečeň. Zmes okoreníme, posypeme rascou, majoránom, pridáme pretlačený cesnak a dobre premiešame. Na spodok pekáča dáme zemiakovú kašu, potrieme jaternicovou kašou a v dobre vyhriatej rúre zapečieme. Môžeme posypať kolieskami opraženej cibule a kockami údenej slaniny. Vyberieme z rúry a potrieme kyslou smotanou, môžeme podávať aj s kyslou kapustou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Kedysi rodinný poklad, dnes už ho takmer nikto nerobí! Poctivé solené mäso podľa starodávnej receptúry,
Tento recept dnes už takmer nikto nepozná! Poctivé SOLENÉ MÄSO podľa rodinnej receptúry, delikatesa (nielen) na vianočný stôl
Toto musíte vyskúšať! Geniálne solené mäso bude hviezdou vianočného stola, stačia vám iba tri suroviny.
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...