Pridať recept

Polievka z červenej repy

ingrediencie

150 g
červená repa
120 g
kyslá kapusta
50 g
mrkva
30 g
petržlen
1 ks
cibuľa
100 g
údená klobása
200 g
hovädzie mäso
soľ
čierne korenie
1 ks
bobkový list
2 dl
kyslá lahôdková smotana

postup

1.
Červenú repu ošúpeme a pokrájame na menšie kúsky, kapustu tiež pokrájame. Mrkvu, petržlen a cibuľu očistíme, klobásu pokrájame na kolieska.
 
2.
Do studenej osolenej vody dáme variť hovädzie mäso v celku s celým čiernym korením a bobkovým listom. Po 30 minútach pridáme červenú repu, kyslú kapustu, mrkvu, petržlen, cibuľu a klobásu.
3.
Keď bude mäso mäkké, vyberieme ho, pokrájame a dáme späť do polievky. Na zjemnenie pridáme kyslú lahôdkovú smotanu a podávame s čiernym chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!
Pravý hovädzí tatarák
Pravý hovädzí TATARÁK a variácie, ktoré ešte nepoznáte! Táto luxusná pochúťka u nás na Silvestra nesmie chýbať!
Patríte medzi skupinku nadšencov, ktorým sa pri pohľade na tatársky biftek s cesnakovými hriankami zbiehajú...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...