FOTORECEPT: Jogurtová zmrzlina
10
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
ml
biely jogurt
500
ml
smotana na šľahanie
5
PL
práškový cukor
kakao
jahody
čokoláda
postup
1.
Postup je úplne jednoduchý: šľahačku vyšľaháme, pridáme cukor a už bez šľahania zamiešame jogurt.
2.
Táto zmes je základ a z nej si môžeme pridaním rôznych ingrediencií pripraviť rôzne zmrzliny.
Zmes si rozdelíme do troch nádob, do jednej pridáme trochu rozmixovaných jahôd a trochu na kúsky nakrájaných jahôd. Do druhej primiešame kopcovitú lyžicu kakaa a do tretej trochu na drobnejšie a trochu nahrubšie nastrúhanej čokolády. Nádoby uzavrieme viečkom a šup s nimi do mrazáka
3.
Trik je v tom, že zmrzlinu musíte počas mrazenia premiešať, aby bola hladká, bez zrazených kryštálikov, stačí 2x vždy po pol hodine vidličkou dobre premiešať, uhladiť povrch a znova dať mraziť. Takto vyzerá zmrzlina po pol hodine
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
evauhlik
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.