Pridať recept

Hruškový koláč s tvarohom

ingrediencie

Cesto

200 g
celozrnná múka
100 g
Hera
20 g
cukor
soľ
voda

Plnka

300 ml
mlieko
250 g
nízkotučný tvaroh
70 g
cukor
1 ks
citrón
1 ks
žĺtok
1 balíček
vanilkový puding
škorica

Ďalej

4 ks
hrušky
8 KL
pikantný džem

postup

1.
Cesto: Všetky suroviny premiešame a dáme ho na chladné miesto odležať, asi na pol hodinu.
 
2.
Olúpeme hrušky, prekrojíme, vyberieme jadrovníky a pokvapkáme citrónovou šťavu, aby nezhnedli.
3.
Tvarohová plnka: Tvaroh zmiešame so všetkými surovinami na plnku na jemný hustý krém. Z citróna sme vytlačili 2 lyžice šťavy a ošúpali sme 1 lyžičku kôry.
4.
Z 2/3 cesta vyvaľkáme placku, ktorú rozložíme na plech, popicháme vidličkou. Zvyšné cesto natiahneme na okraje formy do výšky približne 5 cm. Jamky v hruškách naplníme džemom a rozložíme ich na cesto smerom dole. Na záver všetko prelejeme tvarohovou plnkou a budeme piecť 20 minút v strednej časti rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať