Pridať recept

Bravčové karé na šampiňónoch

ingrediencie

600 g
bravčové karé
trochu
olej
1 ks
cibuľa
150 g
šampiňóny
1 PL
hladká múka
trochu
rasca
20 g
maslo
štipiek
soľ
1 zväzok
petržlenová vňať

postup

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na rezne, zľahka naklepeme, okrajové blany narežeme a na rozohriatom oleji z oboch strán opečieme. Vo výpeku opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme mäso, osolíme, posypeme rascou, prikryjeme a dusíme domäkka. Počas dusenia obraciame a podlievame. Huby očistíme, nakrájame na plátky, opražíme na masle, osolíme a chvíľu dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu poprášime múkou, prevaríme, pridáme huby, zalejem malým množstvom vriacej vody a chvíľu povaríme. Podávame s varenými zemiakmi posypané petržlenovou vňaťou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...