Pridať recept

Bazový džem s jablkami

ingrediencie

600 g
zrelá baza
600 g
kyslé jablko
600 g
cukor

postup

1.
Z jabĺk odstránime jadrovník, pokrájame ich na kocky, podlejeme troškou vody a dusíme domäkka. Bázu očistíme od stopiek a odložíme z celkového množstva približne 100 gramov. Zvyšok podlejeme vodou a uvaríme domäkka.
 
2.
Cez sitko pretlačíme uvarenú bázu aj jablká, a takto vzniknuté pretlaky zmiešame a pridáme časť cukru a bazu, ktorú sme dali bokom. Budeme variť približne 10 minút. Na záver pridáme zvyšný cukor a povaríme, až kým džem nezhustne.
3.
Do menších pohárov nalievame ešte horúci džem, potom ich uzavrieme a obratíme hore dnom. Prikryjeme ich napríklad dekou a necháme ich vychladnúť. V zime je tento džem nielen maškrtou, ale pôsobí aj preventívne proti prechladnutiu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
xy1g
15.3.2014 13:34 | |
+18 -3
Chcela by som sa spytat ci tam ide kvet bazy alebo plody dakujem :3
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.