Egrešový džem
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
egreš
700
g
kryštálový cukor
postup
1.
Zrelé, očistené egreše dáme do hrnca a dusíme pod pokrievkou domäkka. Budeme variť za občasného miešania, až kým nezhustne. Po zhustnutí celé, aj so šupkami zasypeme cukrom a povaríme približne 10 minút.
2.
Do menších zaváracích pohárov dáme horúci džem, zatvoríme, obrátime hore dnom a necháme prikryté, až kým nevychladne.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.