Bravčové karé plnené praženicou, kapiami a hubami
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
bravčové karé
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
olej
1
ks
cibuľa
100
g
šampiňóny
1
ks
vajce
1
ks
uvarené vajce natvrdo
1
ks
kápia
1
zväzok
petržlenová vňať
postup
Mäso umyjeme, osušíme, nakrojíme,aby nám vznikol jeden plát. Dobre naklepeme, osolíme, okoreníme. Na oleji opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme očistené huby nakrájané na plátky a udusíme domäkka. Polovicu húb necháme na obloženie. Zvyšok húb zahustíme rozšľahaným vajcom. Hubovú praženicu natrieme na mäso. Vajce uvarenú natvrdo olúpeme, rozkrojíme na štvrtky a takisto uložíme na mäso. Obložené mäso spojíme a obviažeme niťou tak, aby plnka počas prípravy nevytiekla. Opražíme na rozohriatom oleji, podlejeme trochou vriacej vody a udusíme domäkka. Plnené karé obložíme hubami a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.