Pridať recept

Bravčové karé plnené praženicou, kapiami a hubami

Bravčové karé plnené praženicou, kapiami a hubami
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

500 g
bravčové karé
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
olej
1 ks
cibuľa
100 g
šampiňóny
1 ks
vajce
1 ks
uvarené vajce natvrdo
1 ks
kápia
1 zväzok
petržlenová vňať

postup

Mäso umyjeme, osušíme, nakrojíme,aby nám vznikol jeden plát. Dobre naklepeme, osolíme, okoreníme. Na oleji opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme očistené huby nakrájané na plátky a udusíme domäkka. Polovicu húb necháme na obloženie. Zvyšok húb zahustíme rozšľahaným vajcom. Hubovú praženicu natrieme na mäso. Vajce uvarenú natvrdo olúpeme, rozkrojíme na štvrtky a takisto uložíme na mäso. Obložené mäso spojíme a obviažeme niťou tak, aby plnka počas prípravy nevytiekla. Opražíme na rozohriatom oleji, podlejeme trochou vriacej vody a udusíme domäkka. Plnené karé obložíme hubami a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Maso kacacina
Mäso - všeobecne
Mäso, ktoré je čerstvé treba skladovať v chladničke najviac 4 dni, a ak je v mleté spotrebovať ho treba do 12...
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...