Kurča na plzenský spôsob
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1
ks
cibuľa
2
PL
olej
trochu
vývar
1
ks
žemľa
1,5
dl
pivo
20
g
sušené slivky
postup
Očistené, osušené kurča rozporciujeme, osolíme a okoreníme. Cibuľu pokrájame nadrobno, speníme ju na oleji, pridáme pokrájané kurča, podlejeme vývarom a prikryté udusíme do mäkka. Pokrájanú staršiu žemľu navlhčíme pivom, pridáme k dusenému kurčaťu a spolu necháme zmäknúť. Hotové kurča vyberieme, povarenú šťavu pretrieme cez sitko, podľa potreby rozriedime, zohrejeme, pridáme umyté sušené slivky a necháme ešte zovrieť. Podávame s ryžou, so zemiakmi a zeleninovými šalátmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.