Hus pečená na zemiakoch
4
porcie
150
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hus
1
ks
cesnaku
1
kg
zemiaky
2
ks
šalotka
1
zväzok
petržlenová vňať
300
ml
sladká smotana
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
postup
Deň pred pečením hus umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky, prešpikujeme cesnakom nakrájaným na hranolčeky a dobre posolíme. Olúpané surové zemiaky nakrájame na štvrtiny, dáme do hlbokého pekáča, zmiešame s cibuľou nakrájanou na kolieska, zvyšným cesnakom a soľou. Na zemiaky dáme hus, zalejeme smotanou rozšľahanou so soľou, korením a vňaťou. Prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 90 minút. Mäkké mäso odkryjeme a necháme sčervenieť. Zemiaky vyberieme z pekáča dierkovanou naberačkou, aby na nich nezostalo veľa masti.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.