Morčacie stehná na slanine
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
morčacie stehná
100
g
prerastená slanina
30
g
maslo
1
ks
cibuľa
2
ks
celé čierne korenie
2
ks
celé nové korenie
štipiek
soľ
postup
Stehná vykostíme, zbavíme kože, umyjeme, osušíme a nakrájame. Slaninu nakrájame na hranolčeky, mäso ňou prešpikujeme a osolíme. Zvyšnú slaninu rozškvaríme na pekáči, pridáme maslo, nadrobno pokrájanú cibuľu a opražíme dozlatista. Pridáme mäso, opečieme z oboch strán, podlejeme trochou vriacej vody, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 60 minút. Potom pekáč odkryjeme a za častého polievania šťavou dopečieme dočervena. Stehná podávame s kelovým prívarkom a knedľou.
Podobné recepty
Ak chcete schudnúť, zjedzte každý deň jeden balíček. Má nízky obsah kalórií a vysoký obsah bielkovín
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.