Pridať recept

Morčacie stehná na slanine

ingrediencie

1 kg
morčacie stehná
100 g
prerastená slanina
30 g
maslo
1 ks
cibuľa
2 ks
celé čierne korenie
2 ks
celé nové korenie
štipiek
soľ

postup

Stehná vykostíme, zbavíme kože, umyjeme, osušíme a nakrájame. Slaninu nakrájame na hranolčeky, mäso ňou prešpikujeme a osolíme. Zvyšnú slaninu rozškvaríme na pekáči, pridáme maslo, nadrobno pokrájanú cibuľu a opražíme dozlatista. Pridáme mäso, opečieme z oboch strán, podlejeme trochou vriacej vody, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 60 minút. Potom pekáč odkryjeme a za častého polievania šťavou dopečieme dočervena. Stehná podávame s kelovým prívarkom a knedľou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať