Pridať recept

Zeleninový rezeň

ingrediencie

200 g
mrkva
200 g
karfiol
160 g
kel
trochu
vriaca voda
trochu
soľ
1 ks
vajce
50 g
strúhanka
30 g
hladká múka
trochu
mleté čierne korenie
trochu
olej

Na obalenie

40 g
hladká múka
2 ks
vajce
trochu
mlieko
100 g
strúhanka

postup

Očistenú mrkvu, umytý prekrojený karfiol a kel uvaríme vo vriacej osolenej vode do mäkka. Potom odkvapkanú a vychladnutú zeleninu postrúhame alebo pokrájame najemno, pridáme vajce, strúhanku, múku, dochutíme mletým čiernym korením, osolíme a dôkladne premiešame. Z pripravenej masy sformujeme ploché rezne, ktoré obalíme múkou, rozšľahanými vajcami a preosiatou strúhankou a v rozohriatom tuku vypražíme do ružova.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Rezne
Rezne sú naše najobľúbenejšie jedlo: Ako ich máte najradšej?
Rezne by sme pokojne mohli označiť titulom nášho národného jedla. Stačí sa prejsť v nedeľu po poschodiach...
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.
TOP
Aj vy obaľujete nedeľné rezne v tradičnom trojobale? Musím sa s vami podeliť o tento perfektný recept, zabudnite
Veľkonočné rezne mojej mamy! Jedna surovina navyše a lepšie rezne ste ešte nejedli! Toto je dôvod, prečo sú jej rezne vždy tak šťavnaté a chutné
Veľkonočné rezne ešte nikdy neboli chutnejšie. Tento výborný spôsob, ako ich vylepšiť, si zamilujete!