Pšenová kaša s ovocím
4
porcie
10
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
pšeno
2
ks
vajce
4
PL
med
3
PL
maslo
500
ml
mlieko
300
g
čerstvé ovocie
trochu
tuk na vymastenie
postup
1.
Pšeno dvakrát sparíme vo vode, aby stratilo horkosť. Precedíme, necháme odkvapkať a zalejeme mliekom s trochou vody. Necháme variť domäkka.
2.
Po uvarení do ešte horúcej kaše vmiešame maslo a premiešame. Oddelíme bielka od žĺtkov, po vychladnutí vmiešame do pšena žĺtka, med a vyšľahaný sneh.
3.
Nádobu na pečenie vymastíme trochou tuku, na dno nanesieme polovicu pšena. Poukladáme čerstvé ovocie a zalejeme zvyškom pšenovej kaše. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180°C, kým povrch nezružovie.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.