Penne s paradajkovou omáčkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
cestoviny
5
ks
paradajka
3
PL
olivový olej
2
strúčiky
cesnaku
1/2
zväzok
bazalka
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Do kríža narežme paradajky a zalejeme horúcou vodou. Olúpeme ich a nakrájame na kúsky. Olúpeme cesnak a nakrájame na plátky. Očistíme bazalku a nasekáme. Cestoviny uvaríme podľa návodu.
2.
Olivový olej zohrejeme na panvici a vhodíme do nej kúsky cesnaku a asi po minúte pridáme nakrájané paradajky. Necháme pomaly rozvariť. Keď sú dostatočne mäkké, dochutíme zmes soľou a čerstvým mletým korením. Ak sú paradajky kyslejšie, môžeme pridať lyžičku cukru. Na záver pridáme nasekanú bazalku a môžeme servírovať.
3.
Na porciu cestovín dáme omáčku a ozdobíme lístkami bazalky. Na záver ešte môžeme pokvapkať olivovým olejom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.