Praclíky s rumom
50
porcií
10
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
hladká múka
100
g
práškový cukor
1
ks
žĺtok
1
PL
um
1
štipka
soľ
200
g
studené maslo
Poleva
1
ks
bielok
1
PL
um
150
g
práškový cukor
tmavá čokoládová poleva
postup
1.
Na dosku si nasypeme múku a práškový cukor, uprostred urobíme jamku, do nej dáme žĺtok, um a soľ. Pridáme kúsky masla a rýchlo vypracujeme cesto. Cesto vytvarujeme do gule, prikryjeme a necháme 1 hodinu v chlade odstáť.
2.
Cesto znova trochu premiesime, vytvarujeme valec a pokrájame ho na rovnaké kúsky. Z týchto malých kúskov formujeme praclíky. Položíme ich na vymastený plech a pečieme pri teplote 180 °C 10 minút. Praclíky sú po upečení svetlé.
3.
Pripravíme si polevu vymiešaním práškového cukru s bielkom a umom. Do nej namáčame praclíky. Keď poleva stuhne, môžeme ich pofŕkať tmavou čokoládou.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.