Pridať recept

Tarta de Santiago

ingrediencie

1 ks
vajce
1 PL
voda
125 g
cukor
trochu
škorica
400 ml
múka

Plnka

4 ks
vajce
práškový cukor
1 ks
citrón
250 g
mandle
škorica

postup

1.
Vymiešame spolu vajce, cukor a škoricu. Pridávame múku, až kým nevznikne penistá hmota.
 
2.
Plnka: Vajíčka, cukor a citrónovú kôru vymiešame do penista. Pridáme nastrúhané mandle a škoricu.
3.
Zmes naplníme do tortovej formy a pečieme v predhriatej rúre asi 25 až 30 minút pri teplote 180 °C. Povrch torty môžeme ozdobiť práškovým cukrom podľa šablóny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Metrový koláč
Ako upiecť ten najlepší metrový koláč
Ďalšia krémová klasika nielen na sviatočný stôl.
3 neodolateľné koláčové splynutia jabĺčok a orechov
Jablká a oriešky v 3 neodolateľných koláčoch
Jeseň ponúka tisícky inšpirácií na jablkové koláče.
Rýchle a chutné koláčiky (nielen) na všedný deň
Rýchlo a chutne: Tieto koláče vám nezaberú veľa času a chutia fantasticky
Overené recepty na prípravu dezertov, ktoré neukroja veľa z vášho voľného času a rozhodne stoja za vyskúšanie.
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
Babičkin jablkový koláč
Starý a (ne)tradičný recept na najlepší jablkový koláč
Prachom zapadnutý recept z povojnovej kuchárky nám otvoril cestu k úžasne chutnému a nápaditému jablkovému pité.
Univerzálna zmes na sladké pečenie
Trvanlivá zmes na sladké pečenie: S ňou budú vaše lievance či sušienky hotové raz-dva!
Príprava všestranne použiteľnej zmesi trvá len pár minút, ušetrí vám čas i peniaze. Znie to neuveriteľne,...