Pridať recept

Kokosky

20
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vaječný bielok
300 g
kryštálový cukor
250 g
strúhaný kokos

Krém

200 ml
mlieko
100 g
kryštálový cukor
1 ks
puding zlatý klas
1 ks
žĺtok
250 g
Hera
2 PL
kakao
100 g
práškový cukor

Cesto na kolieska

400 g
hladká múka
200 g
Hera
120 g
práškový cukor
1 ks
vajce

postup

1.
Zo 6 bielkov si vyšľahám sneh. Keď už sneh začína hustnúť, pridávam cukor a šľahám ďalej nad parou do tuha. Odstavím sneh z pary a primiešam 250 g kokosu. Na vymastený a múkou vysypaný plech naznačím kolieska s priemerom 4,5 cm. Cukrárskou zdobičkou robíme na plech kôpky-kolieska. Plech vložím do rúry vyhriatej na 110 stupňov a suším asi 60 minút, teplota môže byť aj nižšia.
 
2.
Z múky, palmarínu, práškového cukru a vajíčka vypracujeme cesto. Hotové cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska veľkosti aké mám kokosky. Kolieska upečieme.
3.
Do mlieka dáme kryštálový cukor, žĺtok a Zlatý klas. Dobre rozmiešame a uvarím kašu. Kým kaša chladne, vymiešam si maslo s práškovým cukrom a kakaom. Postupne prišľahávam vychladnutú kašu.
4.
Na koliesko natrieme tenkú vrstvu lekváru, na lekvár zdobičkou nastriekame krém a priložíme kokosku. Dáme stuhnúť a potom kraje namáčame v čokoládovej poleve. Tú si pripravím zo 100 g čokolády a asi z takého istého množstva Cery, vymiešame nad parou kým sa všetko nerozpustí a nespojí a nakoniec pridáme pár kvapiek oleja.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
2.12.2013 00:02 | |
+1 -4
(y) super, máš ich krásne, rozhodne ich upečiem podľa tvojho receptu na Vianoce :)
Anonymný nick
9.10.2013 17:46 | |
+1 -6
Úžasné, už som ich piekla 2 krát a všetci mi ich vychválili! Ďakujem krásne za recept (y)
Anonymný nick
10.10.2013 19:06 | |
+0 -0
som rada,že sa Vám podarili a že všetkým chutili :)
Podobné články
Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake: Krásne ľahučký a svieži aj napriek kopcu čokolády
Výborný, krásny, a pritom super jednoduchý zákusok, ktorý vzdáva hold čokoláde.
mladý kokos
Exotický kokos na Slovensku už dávno zdomácnel
Kokos je ovocie, plod, ktorý poznáme všetci, aj moja starká. Teda je už dlho v povedomí konzumentov aj...
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Ako docieliť, aby bol váš brownies vláčny alebo naopak pevnejší? Radi poradíme.
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
15 receptov na najlepšie kokosové guľky na vianočný stôl, hotové sú raz-dva
15 receptov na najlepšie kokosové guľky na vianočný stôl, hotové sú raz-dva
Jednoduché, rýchle a veľmi chutné! Zvrtnete ich aj na poslednú chvíľu.