Pridať recept

Pečená morka

4
porcie
140
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
morka
100 g
maslo
100 g
údená slanina
2 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1 PL
soľ

postup

Morku očistíme, umyjeme a deň pred pečením dobre posolíme. V pekáči opečieme slaninu nakrájanú na kocky a cibuľu. Maslo vymiešame s pretlačeným cesnakom a morku ním potrieme zvnútra aj zvrchu. Vložíme ju do pekáča prsiami dolu, podlejeme 500 ml vody a pečieme vo vyhriatej rúre. Čas pečenia závisí od hmotnosti morky. Počas pečenia morku obraciame. Keď je mäkká, obrátime ju prsiami hore a odkrytú pečieme dočervena. Občas polejeme šťavou. Podávame so zeleninovým prívarkom a zemiakovou kašou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
13.12.2017 19:16 | |
+0 -0
recept vyzerá naozaj jednoducho ale dá sa kúpiť už aj očistená morka? :/ neznášam čistiť takéto veci...aj teraz v Lidl majú https://www.letakomat.sk/lidl/aktualny-letak-od-pondelka-18-12-2017/?page=2 ale opať ju treba čistiť...nejaké rady? :)