Maková štrúdľa s čerešňami
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
polohrubá múka
1
kg
ocot
štipiek
soľ
2
PL
olej
4
PL
biele víno
Plnka
100
g
mak
80
g
kryštálový cukor
700
g
čerešňový kompót
30
g
maslo
postup
Preosiatu múku, ocot, soľ, olej, vajce a biele víno zmiesime a cesto necháme na doske prikryté vyhriatym hrncom 15 minút. Potom rozvaľkáme, posypeme mletým makom zmiešaným s cukrom, pokvapkáme roztopeným maslom a obložíme vykôstkovanými čerešňami. Skrútime do závinu, vrch pomastíme a dáme na vymastený plech. Upečieme vo vyhriatej rúre.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.