Pridať recept

Bravčová panenka s cesnakovo-petržlenovým sosom

Bravčová panenka s cesnakovo-petržlenovým sosom
Zdroj: dobruchut.sk

ingrediencie

1 kg
bravčová panenka
petržlenová vňať
6 ks
kapary
vajce
4 ks
medvedí cesnak
dl
vínny ocot
1 ks
pečivo
1 ks
zeler
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
bazalka

postup

1.
1. Základ bravčová panenka - Mäso si napacujeme v olivovom oleji, zelenom aj čiernom korení a soli ( necháme marinovať). Po marinovaní ho vložíme na rozpálenú panvicu a sprudka osmažíme, potom ho vložíme do formy na pečenie a dáme do rúry rozohriatej na 180 - 200 °C pečieme približne 30 min
Bravčová panenka s cesnakovo-petržlenovým sosom
Bravčová panenka s cesnakovo-petržlenovým sosom
Zdroj: dobruchut.sk
 
2.
2. Cesnakovo-petržlenový sos - Pokiaľ sa nám mäso pečie pripravíme si Cesnakovo-petržlenový sos
Bravčová panenka s cesnakovo-petržlenovým sosom
Bravčová panenka s cesnakovo-petržlenovým sosom
Zdroj: dobruchut.sk
3.
Pečivo si nakrájame na kocky a zalejeme ho vínnym octom, necháme chvíľku postáť a zároveň si dáme variť vajíčko.
Bravčová panenka s cesnakovo-petržlenovým sosom
Bravčová panenka s cesnakovo-petržlenovým sosom
Zdroj: dobruchut.sk
4.
Nasekáme si medvedí cesnak, petržlenovú vňať a vložíme do mažiara kde spoločne aj s olivovým olejom a caparmy všetko spoločne rozdrvíme.
Bravčová panenka s cesnakovo-petržlenovým sosom
Bravčová panenka s cesnakovo-petržlenovým sosom
Zdroj: dobruchut.sk
5.
Keď máme vajíčko uvarené, vyberieme žĺtok a spoločne s pečivom ho vložíme do mažiara k ostatnej zmesi opäť všetko rozdrvíme ochutnáme a podľa potreby osolíme a okoreníme.
Bravčová panenka s cesnakovo-petržlenovým sosom
Bravčová panenka s cesnakovo-petržlenovým sosom
Zdroj: dobruchut.sk
6.
3. Príloha: Opražený zeler - Zeler si očistíme a nakrájame na čo najtenšie plátky ktoré dáme smažiť na panvicu kde sme pred tým rýchlo osmažili mäso.
Bravčová panenka s cesnakovo-petržlenovým sosom
Bravčová panenka s cesnakovo-petržlenovým sosom
Zdroj: dobruchut.sk
7.
Necháme ich zredukovať na výpeku z mäsa a na záver osolíme a na tanieri pokvapkáme olivovým olejom. Prizdobíme bazalkou. Autor receptu: Tomáš Lyga
Bravčová panenka s cesnakovo-petržlenovým sosom
Bravčová panenka s cesnakovo-petržlenovým sosom
Zdroj: dobruchut.sk
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
10 najklikanejších receptov na delikátnu panenku
Bravčová panenka: 10 najklikanejších receptov na delikátnu panenku
Vyberte si z tých najchutnejších receptov na populárnu bravčovú panenku.
Fotorecept: Bravčová panenka s vôňou zázvoru a grilovanou zeleninou
Jemná a šťavnatá panenka v troch fantastických receptoch
Bravčová panenka je výnimočný kúsok mäska a zaslúži si malú kulinársku oslavu.
Bravčová panenka
Ako na bravčovú panenku
Najkvalitnejší kúsok bravčového, ktorého príprava je super rýchla a jednoduchá, vás očarí svojou...
Bravčová panenka
Tieto si zamilujete: Bravčová panenka na 8 najlepších spôsobov, nielen na nedeľu!
Obľúbené jemné mäsko na 8 spôsobov, ktoré si zamilujete. Bravčová panenka ako ju máme najradšej.