Pridať recept

Dusená červená kapusta s jablkom na víne

Dusená červená kapusta s jablkom na víne
Zdroj: kucharka111

ingrediencie

600 g
červená hlávková kapusta
250 g
jablko
50 g
cibuľa
30 g
masť
soľ
1 KL
rasca
4 ks
klinčeky
2 PL
ocot
1 KL
práškový cukor
200 ml
červené víno
1 KL
hladká múka
1/2 ks
šťava z citróna

postup

1.
Kapustu očístíme a rozkrojíme. Vyrežeme hlúb a nakrájame na rezance.
 
2.
Jablká rozrežeme, vykrojíme jadrovníka nakrájame na malé kocky. Cibuľu nasekáme najemno, speníme na masti, pridáme jablká, osolíme, pridáme rascu, klinčeky, ocot a osladíme.
3.
Za občasného miešania dusíme v prikrytej nádobe do mäkka, počas dusenia občasne podlievame vínom. Dusíme na miernom ohni približne 60 minút.
4.
Tesne pred dodusením poprášime múkou, prilejeme zvyšok vína a prikryjeme. Necháme dodusiť ešte 10 minút a okyslíme.
5.
Podávame ako prílohu k pečenému mäsu, husi alebo kačici.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať