Pridať recept

Vínová polievka

ingrediencie

6 dl
biele víno
1 dl
voda
3 ks
vajce
80 g
kryštálový cukor
trochu
citrónová kôra

postup

Vajcia dobre rozšľaháme v studenej vode. Biele víno prevaríme s cukrom a citrónovou kôrou, kôru vyberieme a horúce víno zašľaháme do vajcovej zmesi, ktorú dobre vychladíme a precedíme. Podávame s mäsom, alebo ozdobíme sušienkami.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
majka730
24.4.2019 21:41 | |
+0 -0
môžem sa spýtať o ake mäso bolo na mysli.
dobruchut.sk
25.4.2019 08:24 | |
+0 -0
Dobry den, tato polievka posluzi aj ako vyborna omacka k pecenému masku. Idealne k bielemu, my by sme volili kuracie alebo rybu. Ale pokojne mozete vyskúsat aj k plátku hovadzieho.