Studená ovocná polievka à la Ivet
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
60
dkg
višne
16
dkg
kryštálový cukor
8
ks
klinčeky
1
ks
celá škorica
2
dl
smotana
2
dl
mlieko
5
dkg
hladká múka
1
dl
červené víno
3
cl
rum
postup
Z višní odstránime kôstky a v 7,5 dl vody začneme variť, pridáme cukor, klinčeky a škoricu (zaváraninové višne stačí variť 15 min, čerstvé treba viac). Keď je višňa už mäkká, odstavím z ohňa a nechám asi 1 hod vychladnúť. Vyberiem škoricu a klinčeky a ručným mixérom rozmixujem. Vrátim višňový krém na oheň, prilejem vopred zohriate mlieko zmiešané so smotanou a hladkou múkou a prevarím. Prilejem červené víno a odstavím z ohňa. Na konci pridám rum. Pred podávaním sa môže zdobiť šľahačkou.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.