Rebarborový koláč s mandľovým snehom
12
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
150
g
maslo
125
g
práškový cukor
1
PL
vanilkový cukor
5
ks
vajce
150
g
polohrubá múka
75
g
maizena
1/2
KL
prášok do pečiva
600
g
rebarbora
trochu
soľ
175
g
práškový cukor
50
g
mleté mandle
1
PL
citrónová šťava
1
balíček
piškóty
postup
1.
Maslo do penista vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Z 3 vajec oddelíme žĺtky od bielkov. Postupne primiešame celé vajcia a žĺtky. Múku zmiešame s maizenou a práškom do pečiva, pridáme do cesta. Rúru predhrejeme na 180 °C. Formu potrieme maslom. Rebarboru umyjeme.
2.
Konce lodýh odrežeme a stiahneme vlákna. Rebarboru pokrájame na kúsky dlhé 4 cm. Cesto dáme do formy. Poukladáme naň rebarboru, ktorú zľahka vtlačíme do cesta. Koláč 25 minút pečieme v strednej časti rúry.
3.
Bielky vyšľaháme so soľou do polotuha. Natrieme na koláč. Vyšľaháme si ďalšie bielko, do ktorého prisypávame cukor a šľaháme s piškótami tak dlho, až sa dá krájať. Primiešame pomleté mandle a citrónovú šťavu. Tento sneh natrieme na koláč. Potom koláč pečieme ešte 20 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.