Jemné bryndzové pečivo
nízka
náročnosť
ingrediencie
380
g
hladká múka
250
g
bryndza
250
g
rastlinný tuk
2
ks
vajce
trochu
soľ
trochu
kypriaci prášok do pečiva
Posýpka
podľa chuti
rasca
podľa chuti
mak
štipiek
tvrdý syr
postup
1.
V preosiatej múke rozmiešame kypriaci prášok do pečiva a trocha soli, v strede múky nožom zapracujeme 2 žĺtky, pridáme zmäknutý alebo postrúhaný rastlinný tuk a rozdrobenú bryndzu, zamiesime a cesto rozdelíme na 2 časti.
2.
Jednu časť vyvaľkáme na plát hrubý 1,5 cm a okraje zarovnáme ostrôžkou. Cesto potrieme rozšľahaným bielkom a vykrajujeme kruhové koláčiky, ktoré posypeme na jemno postrúhaným syrom a nožom prenesieme na suchý plech a vo vyhriatej rúre pečieme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.