Pridať recept

Jemné bryndzové pečivo

ingrediencie

380 g
hladká múka
250 g
bryndza
250 g
rastlinný tuk
2 ks
vajce
trochu
soľ
trochu
kypriaci prášok do pečiva

Posýpka

podľa chuti
rasca
podľa chuti
mak
štipiek
tvrdý syr

postup

1.
V preosiatej múke rozmiešame kypriaci prášok do pečiva a trocha soli, v strede múky nožom zapracujeme 2 žĺtky, pridáme zmäknutý alebo postrúhaný rastlinný tuk a rozdrobenú bryndzu, zamiesime a cesto rozdelíme na 2 časti.
 
2.
Jednu časť vyvaľkáme na plát hrubý 1,5 cm a okraje zarovnáme ostrôžkou. Cesto potrieme rozšľahaným bielkom a vykrajujeme kruhové koláčiky, ktoré posypeme na jemno postrúhaným syrom a nožom prenesieme na suchý plech a vo vyhriatej rúre pečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať