Pridať recept

FOTORECEPT: Východniarske holúbky

11
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
sladká kapusta
1 ks
cibuľa
1/2 kg
mleté bravčové mäso
200 g
ryža
1 PL
kečup
2 PL
soľ
1/2 PL
mleté čierne korenie
3 ks
vajce

Omáčka

2 PL
múka polohrubá
3 PL
olej
voda
1/2 PL
kečup

postup

1.
Kapustové listy najprv predvaríme v osolenej vode (varíme na jemnom ohni, kým sú mäkké a tvárne).
Fotorecept: Východniarske holúbky
Fotorecept: Východniarske holúbky
Zdroj: vacica
 
2.
Medzitým si na oleji popražíme cibuľku do hneda (čím viac, tým lepšie). Do misy vložíme pomleté mäso, surovú ryžu, opraženú cibuľu, 1 PL kečupu, 3 vajcia a všetko poriadne osolíme a okoreníme. Nezabudneme pridať mletú červenú papriku. Poriadne premiešame
Fotorecept: Východniarske holúbky
Fotorecept: Východniarske holúbky
Zdroj: vacica
Fotorecept: Východniarske holúbky
Fotorecept: Východniarske holúbky
Zdroj: vacica
Fotorecept: Východniarske holúbky
Fotorecept: Východniarske holúbky
Zdroj: vacica
Fotorecept: Východniarske holúbky
Fotorecept: Východniarske holúbky
Zdroj: vacica
3.
Touto zmesou plníme kapustové listy a balíme ich do rolád. Kladieme ich teste vedľa seba do hlbokého hrnca.
Fotorecept: Východniarske holúbky
Fotorecept: Východniarske holúbky
Zdroj: vacica
4.
Na záver ich zalejeme vodou (tak, aby boli všetky ponorené). Varíme 45 minút na miernom ohni.
Fotorecept: Východniarske holúbky
Fotorecept: Východniarske holúbky
Zdroj: vacica
5.
Tesne pred koncom si urobíme záprašku z oleja a múky, pridáme ½ PL kečupu a vylejeme do hrnca. Premiešame, povaríme ešte 5 minút a odstavíme. Dobrú chuť!
Fotorecept: Východniarske holúbky
Fotorecept: Východniarske holúbky
Zdroj: vacica
Fotorecept: Východniarske holúbky
Fotorecept: Východniarske holúbky
Zdroj: vacica
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
meggy363
28.9.2013 20:07 | |
+34 -6
robim to podobne,len kečup do varenia nikdy nedavam,ked uz,tak pretlak :) a vyborne su,ked sa daju este zapiect na chvilu,potom je ta kôrka na kapuste pekne do zlatova. (y)
Podobné články
Sekaná
Vezmite mleté mäso a máte úžasný obed pre celú rodinu! Najlepšie RETRO recepty, nedáme na ne dopustiť
Výborné a mimoriadne chutné jedlá, ktoré sú vďaka mletému mäsu rýchlo pripravené a vždy chutné. Pozrite si...
Mrazené mleté mäso. Poradíme vám, ako ho najlepšie rozmraziť
Aké chyby robíme pri rozmrazovaní mletého mäsa? Takto bude vždy chutné a rýchlo rozmrazené
Jedlá z mletého mäsa patria k našim obľúbeným. Stačí spomenúť fašírky, čevabčiči alebo sekanú, ktoré...
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...