Pridať recept

Bačovský baraní špíz

ingrediencie

400 g
baranie mäso
soľ
mleté čierne korenie
1/2 ks
citrón
1 PL
olej
30 g
tuk
200 g
údená slanina
3 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku

postup

1.
Mäso odblaníme, pokrájame na kúsky, naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Pokvapkáme citrónovou šťavou, potrieme olejom a dáme odležať na chladné miesto.
 
2.
Potom mäso opražíme v rozohriatom tuku takmer do mäkka. Opražené kúsky mäsa napichneme striedavo s kúskami slaninky a cibule na ihlice a potrieme rozotretým cesnakom.
3.
Zabalíme do alobalu a upečieme vo vyhriatej rúre alebo špízy ugrilujeme. Podávame s čiernym chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať