Šampiňónový šalát so zemiakmi
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
čerstvé šampiňóny
200
g
zemiaky
voda
soľ
petržlenová vňať
Nálev
400
g
cibuľa
1
ks
šťava z citróna
1/2
KL
práškový cukor
mleté čierne korenie
10
g
slnečnicový olej
50
g
mladá cibuľka
voda
soľ
postup
1.
Šampiňóny očistíme - klobúčiky neošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Dáme variť do 100 ml vriacej osolenej vody na 5 minút.
2.
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu očistíme, nakrájame na tenké plátky a opečieme dozlata.
3.
Zemiaky uložíme na tanier, na ne rozložíme vychladnuté šampiňóny spolu s cibuľkou a zalejeme pripraveným nálevom, pokvapkáme citrónovou šťavou.
4.
Nálev: Vo vode rozmiešame cukor, soľ a citrónovú šťavu. Primiešame na jemno nakrájanú cibuľu a mleté čierne korenie.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.