Pridať recept

Anglické fašírky v hustej omáčke - faggots, FOTORECEPT

Fotorecept: Anglické fašírky v hustej omáčke - faggots
Zdroj: vybusna
6
porcií
180
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
bôčik, alebo mastná krkovička
100 g
oravská slanina
200 g
bravčová alebo jahňacia pečeň, srdce
1 PL
čerstvý tymián nasekaný
12 ks
šalviové listy
2 ČL
mleté čerstvo namleté korenie
1/2 ČL
soľ
1 ks
nasekaná menšia cibuľa
trošku strúhaného muškátového oriešku
50 g
strúhanka
100 ml
plnotučné mlieko
200 g
tuková blana, alebo velmi tenké plátky slaniny

Omáčka

2 ks
cibuľa
3 PL
olej
orech masla
1 PL
cukor hnedý
2 PL
červený vínny ocot
1 PL
hladká múka
500 ml
hovädzí vývar

postup

1.

Maso, slaninu a vnutornosti pomelieme.

Fotorecept: Anglické fašírky v hustej omáčke - faggots
Fotorecept: Anglické fašírky v hustej omáčke - faggots
Zdroj: vybusna
 
2.

Maslo roztopime a orestujeme na nom do makka cibulu + salviu a tymian. K mletemu masu pridame orestovanu cibulu s bylinkami spolu s vypekom. Maso posypeme solou, korenim, muskatovym orechom, pridame struhanku a vlejeme mlieko.

Fotorecept: Anglické fašírky v hustej omáčke - faggots
Fotorecept: Anglické fašírky v hustej omáčke - faggots
Zdroj: vybusna
3.

Rukami dokladne dokladne vymiesame maso, az s na nam vsetko krasne spoji do kompaktnej hmoty. Urobime gulky velke ako tenisove lopticky. a obalime ich v kuskoch tukovej blany , alebo tenulinkych platoch slaniny.

Fotorecept: Anglické fašírky v hustej omáčke - faggots
Fotorecept: Anglické fašírky v hustej omáčke - faggots
Zdroj: vybusna
4.

Na panvici rozohrejeme olej a zo vsetkych stran na nom opecieme gulky, aby sa na nich tuk uzavrel. Prelozime ich do pekaca. Ideme si urobit omacku Vo vypeku po opekani fasirok, roztopime maslo a opecieme na nom do makka nasekanu cibulu. Pridame cukor, premiesame ho a zalejeme octom…nechame restovat, kym sa ocot nevypari….otvorte si okno, lebo to ide strasne do nosa. Pridame hladku muku a dobre ju orestujeme…nenechajte ju pripralit. Vsetko nakoniec zalejeme vyvarom a preslahame. Pridame mlete korenie a ak treba sol. Ja som mala ten ocot velmi nevyrazny, tak som este priliala podla svojej chuti. Touto omackou zalejeme fasirky …mali by byt ponorene do dvoch tretin, ak mate omacky malo dolejte este trochou vyvaru, alebo horucou vodou.

Fotorecept: Anglické fašírky v hustej omáčke - faggots
Fotorecept: Anglické fašírky v hustej omáčke - faggots
Zdroj: vybusna
5.

Dame piect do vyhriatej rury prikryte alobaloml Pecieme cca hodinu na 180 stupnoch. Po tomto case, dajme dolu alobal a zapekajme nejakych 20 minut. Ja som nepiekla v trube, ale v remoske a nezdalo sa mi zeby som musela zapekat, takze tuto cast som vynechala. Omacka je tmavohneda a vynikajuca. Podávame so zemiakovou kašou a duseným hráškom

Fotorecept: Anglické fašírky v hustej omáčke - faggots
Fotorecept: Anglické fašírky v hustej omáčke - faggots
Zdroj: vybusna
6.

Tento a mojde ďaľšie recepty nájdete na http://chalupnikovi.com/recepty/

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
TTato1
5.11.2021 09:02
Príspevky používatela boli zablokované z dôvodu porušenia pravidiel diskusie.
stanislavaszokeova
31.3.2014 12:20 | |
+3 -1
(y) super, manželovi iste bude chutnať
Anonymný nick
5.11.2013 18:17 | |
+4 -5
(y) :P (y) Skúsala som výborné (y) (y)
Podobné články
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
TOP
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Čo dnes uvariť? Pripravili sme si pre vás bohatú ponuku overených receptov na obľúbené karbonátky, aj zopár...
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Fašírky sú v našej kuchyni veľmi obľúbené a doprajeme si ich kedykoľvek počas týždňa ale aj ako...