Jahodové zabaglione
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
ml
dezertné víno
300
g
jahody
100
g
práškový cukor
180
g
krupicový cukor
1
ks
vajce
5
ks
žĺtok
1
PL
vanilkový cukor
1
KL
citrónová kôra
postup
1.
Vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtky, vajce a krupicový cukor do peny. Budeme stále miešať a pomaly prilievame víno a šľaháme, až kým pena nie je hustá a nezdvojnásobí svoj objem. Na záver primiešame vanilkový cukor a citrónovú kôru.
2.
S cukrom krátko povaríme jahody a dáme ich do pohárov, ktoré zalejeme teplotu penou. Môžeme ozdobiť pred podávaním celými jahodami.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.