Pridať recept

Bavorský krém

ingrediencie

250 ml
smotana na šľahanie
500 ml
mlieko
150 g
krupicový cukor
3 plátky
číra želatína
5 ks
žĺtok
1 ks
vanilkový struk

postup

1.
Prevaríme mlieko spolu s cukrom a vanilkovým strukom. Do vodného kúpeľa postavíme misku a šľaháme do zhustnutia metličkou. Musíme dávať pozor, pretože zmes sa nesmie variť, ale udržujeme teplotu približne na 80°C.
 
2.
Keď krém zhustne vytiahneme ho z vodného kúpeľa a pridáme želatínu, ktorú sme pred namočili do studenej vody a nechali sme ju v nej napučať. Tesne ako ju pridáme, ale vylejeme z nej prebytočnú tekutinu. Potom želatínu rozmiešame v teplom kréme. Zmes vychladíme napríklad v drvenom ľade. Ako náhle začne krém tuhnúť pridáme vyšľahanú smotanu a zľahka premiešame.
3.
Takto pripraveným krémom môžeme naplniť formičky alebo ho necháme v pohári. Vložíme krém do chladničky, aby tu stuhol asi na 4 hodiny. Pred servírovaním môžeme ozdobiť čokoládou alebo ovocím.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať