Veľkonočný zajac
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
polohrubá múka
200
g
kryštálový cukor
1
ks
vajce
60
g
maslo
2
ks
vajce
5
ks
žĺtok
5
ks
vaječný bielok
1/2
ks
kypriaci prášok do pečiva
kôra z biocitrónu
kandizované ovocie
postup
Cukor vymiešame s maslom, žĺtky a s dvoma vajcami. Pridáme múku, kypriaci prášok, kandizované ovocie a citrónovú kôru. Premiešame. Miešame tuhý sneh z bielkov. Vymažeme formu maslom a vysypeme ju hrubú múku. Do formy dáme cesto. Cesto sa vlezie do dvoch menších alebo do jednej väčšej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C asi necelú hodinu, podľa veľkosti formy.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.