Zemiaky s hubami
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
50
g
čerstvé huby
1
ks
cibuľa
trochu
olej
500
ml
mlieko
3
ks
vajce
100
ml
mlieko
50
g
údená slanina
30
g
maslo
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
postup
1.
Zemiaky v šupke a 2 vajcia uvaríme, ošúpeme a pokrájame na plátky. Na kocky nakrájanú slaninu popražíme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a huby, chvíľu spolu podusíme.
2.
Pekáč vymastíme maslom a dáme do neho vrstvu zemiakov, posolíme ich, na ne dáme vajcia, huby a znova zemiaky. Postup zopakujeme. Poslednú vrstvu tvoria zemiaky. Zemiaky pečieme 15 až 20 minút vo vyhriatej rúre. Potom ich zalejeme mliekom, v ktorom sme si rozmiešali vajce a soľ. Upečieme dozlatista.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.