Morčacie stehno s lokšami
95
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
morčacie stehno
300
g
údená slanina
2
ks
cibuľa
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
slepačí vývar
trochu
hladká múka
olej
Lokše
1,5
kg
zemiaky
3
ks
vajce
500
g
hladká múka
trochu
soľ
trochu
maslo
postup
1.
Mäso prešpikujeme slaninou. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a potom mäso. Podlejeme vývarom, osolíme, okoreníme a dusíme. Mäso potom vyberieme a na panvicu do výpeku pridáme trochu múky, zalejeme ho vývarom, rozmiešame a necháme zovrieť.
2.
Lokše: Zemiaky uvarené v šupke pomelieme, pridáme k nim vajce, soľ a múku. Vypracujeme cesto a pokrájame ho na kúsky. Tieto kúsky potom vyvaľkáme na pomúčenej doske. Lokše opečieme bez tuku na panvici alebo kovovej platni. Keď sú ešte teplé, tak ich potrieme maslom. Takto pripravené lokše podávame s mäsom, no vhodnou prílohou k mäsu môže byť aj zemiaková kaša.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.