Pridať recept

Varená ryba na ruský spôsob

ingrediencie

1 ks
ryba
2 ks
mrkva
5 ks
paradajka
4 ks
uhorka
2 PL
maslo
3 ks
bobkový list
1 KL
cukor
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie

postup

1.
Rybu očistíme, vypitveme, starostlivo umyjeme a prekrojíme na polovicu. Vložíme ich do nádoby na varenie rýb a zalejeme 1,5 l posolenej vody, necháme zovrieť a pomaly varíme na priamom ohni asi 25 minút.
 
2.
Mrkvu očistíme, umyjeme, pokrájame na rezančeky a opražíme na 1 polievkovej lyžičke maska asi 5 minút. Vyberieme, necháme odkvapkať, zalejeme troškou vody a varíme asi 10 minút.
3.
Paradajky sparíme, ošúpeme. vyberieme semená, pokrájame na malé kúsky a dusíme asi 6 až 7 minút na zvyšku masla, potom ich pretrieme cez sitko.
4.
Uhorky olúpeme, vyberieme semená a pokrájame na plátky. Zalejeme malým množstvom vody a varíme asi 15 minút.
5.
Uvarenú zeleninu zalejeme 500 ml bujónu, v ktroom sa varila ryba. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a cukrom. Takto získanú šťavu vymiešame.
6.
Rybu položíme na tanier, polejeme šťavou a podávame ozdobenú.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať