Rassoľnik
4
porcie
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1500
ml
mäsový bujón
500
g
teľacie mäso
1
ks
cibuľa
2
ks
uhorka
2
ks
petržlen
80
g
zeler
1
ks
pór
100
g
šťavelový list
2
ks
zemiaky
150
ml
uhorková šťava
300
ml
mlieko
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1
PL
petržlenová vňať
2
PL
maslo
postup
1.
Mäso upravíme, orežeme, prekrojíme na polovice a každú polovicu na dve časti. Máčame v mlieku najmenej 1 hodinu. Vyberieme, opláchneme studenou vodou a položíme do veľkého kastróla.
2.
Zalejeme studenou vodou, necháme zovrieť a opäť opláchneme.
3.
Zalejeme bujónom a varíme na miernom ohni 1 hodinu.
4.
Petržlen, zeler, pór a cibuľu očistíme, umyjeme, pokrájame na rezančeky a vo veľkom kastróle opražíme na masle.
5.
Zemiaky olúpeme a pokrájame na pásiky dlhé asi 3 až 4 cm. Uhorky olúpeme, vyberieme semená a pokrájame na pásiky rovnakej veľkosti ako zemiaky. Šťavel preberieme, umyjeme a posekáme nadrobno.
6.
K opraženej zelenine pridáme zemiaky, zalejeme bujónom s obličkami a necháme zovrieť. Pridáme uhorky a varíme asi 30 minút. Približne 10 minút pred dokončením varenia vlejeme šťavu z kvasených uhoriek a pridáme šťavel.
7.
Polievku posolíme a dochutíme mletým čiernym korením. Podávame horúcu posypanú petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.