Pridať recept

Bazový POVVI sorbet ®

6
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
bazový sirup
250 g
bazový sirup z bobúľ
4 dl
bazová voda po namočení bazových kvetov
80 g
bazový med
200 g
cukor
4 plátky
želatína
1 ks
bielko z väčšieho vajca

postup

1.
Väčší objem sirupu z bazových bobúľ, bazovú vodu, bazový med (alebo glukózu) vlož do hrnca a priveď do varu a nechaj chvíľu jemne vrieť. Potom zmes stiahni z ohňa, pridaj 200 ml bazového sirupu z bobúľ a nechaj trocha ochladnúť. Potom pridaj namočenú želatínu a dobre ju v zmesi rozmiešaj. Nakoniec pridaj bielko z väčšieho vajca a metličkou ho v mase rozšľahaj do peny (viď obr.). Bielko sa postará, že bude sorbet vláčny a krémový.
 
2.
Celú zmes prelej do nádoby so vzduchotesným uzáverom a nechaj neikoľko hodín v chladničke dôkladne vychladnúť.
3.
Úplne vychladenú zmes prelej do zmrzlinovača a ďalej spracuj podľa pokynov výrobcu. ALEBO: Vlož dôkladne vychladenú zmes najprv na dve hodiny do mrazničky. Po dvoch hodinách ju dôkladne premiešaj rovno v mrazničke a nechaj znova dve hodinky mrznúť.
4.
Zopakuj to ešte 2 x a nakoniec už sorbet v mrazničke nechaj odpočívať. Sorbet má tak dokonalú štruktúru, že ani po mesiaci nestuhne na kameň, ale ostane nádherne vláčny a neuveriteľne lahodný.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
História zmrzliny: Pochutnávame si na nej už tisíce rokov
Premýšľali ste už niekedy nad tým ako prišlo ľudstvo k zmrzline? Dnes ju vnímame ako zaručené osvieženie...
Vyskúšajte sorbety a zdravé zmrzliny
Maškrtenie bez výčitiek: Vyskúšajte sorbety a zdravé zmrzliny
Pred letom vždy snívame o tom, ako sa počas horúcich dní osviežime chutnou zmrzlinou. Potom začne jej sezóna...
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Ako pripraviť chutnú zmrzlinu iba z dvoch ingrediencii? Úplne jednoducho.
Bazový sirup
Naj osvieženie z prírody: Domáci bazovo-mätový sirup
V lete nám padne vhod, keď sa môžeme osviežiť limonádou s nejakým chuťovo zaujímavým sirupom. Ten si...
Po ktorej zmrzline najviac priberáme?
Po ktorej zmrzline najviac priberáme? Odpoveď vás prekvapí!
Horúce letné počasie prebúdza túžbu po občerstvení. Kto by občas nepomyslel na jemnú, chladivú zmrzlinu...
VIDEO: Posledná zmrzlina tejto sezóny. Smotanovo–banánová!
Zmrzlina z mrazených banánov s prídavkom smotany a vanilky vás dostane!