Pridať recept

Likérový veniec s mandarínkami

ingrediencie

6 ks
mandarínky
rastlinný tuk
250 g
maslo
250 g
kryštálový cukor
1 ks
vajce
soľ
4 ks
vajce
200 g
polohrubá múka
100 g
solamyl
200 g
mandle
1 ks
prášok do pečiva
8 PL
mlieko
6 PL
pomarančový likér
100 g
pomarančový džem

postup

Mandarínky olúpte a nakrájajte na plátky. Formu na veniec (s priemerom 26 cm) vymastite tukom a vyložte mandarínkami. Tuk, kryštálový a vanilkový cukor a štipku soli vymiešajte do peny, do nej postupne zašľahajte vajcia. Múku zmiešajte so solamylom, mandľami a práškom do pečiva a vmiešajte striedavo s mliekom do peny. Formu naplňte cestom a pečte v predhriatej rúre pri strednej teplote asi 50 min. Asi 15 min. pred koncom pečenia môžete koláč prikryť papierom na pečenie. Upečený veniec nechajte vychladnúť a vyklopte. Niekoľkokrát ho prepichnite špajdľou a pokvapkajte likérom. Džem ohrejte, rozotrite ju na povrch koláča a nechajte ho ešte asi 10 min. v rúre zhnednúť. Potom veniec nechajte úplne vychladnúť.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 krémové likéry
3 krémové likéry, ktoré zahrejú a navodia tú správnu sviatočnú atmosféru
K vianočnej pohode už neodmysliteľne patria aj sladké, krémové likéry, ktoré krásne voňajú po rume...
Mandarinkový džús
Mandarínky - pre zdravie aj do dezertov
Mandarínka obecná – tak sa nazýva vysoký ker, na ktorom dozrievajú plody manadrínky. Pochádzajú z...
Aj vy dávate preč bielu šupku z mandarínok? Veľká chyba!
Neodlupujte ju! Viete, prečo by sme mali jesť bielu šupku mandarínok?
Aj vy dávate preč bielu šupku z mandarínok? Veľká chyba!
Prečo zaradiť mandarínky do jedálnička
Čo sa stane, ak zjete každý deň tri mandarínky?
Malé citrusové ovocie vždy poteší lahodnou chuťou, krásnou vôňou a príjemne prekvapí svojim nutričným...
Vaječný koňak
Domáci likér na 8 spôsobov, ten vaječný je najlepší
Najmä v strednej Európe býva zvykom, že si počas Vianoc radi vychutnávame dobrý likér. Ozdobený stromček,...