Plnené huby s grilovanou polentou
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
šampiňóny
1
PL
olivový olej
75
g
vlašské orechy
150
g
kozí syr
2
PL
estragón
500
g
polenta
2
PL
olej z vlašských orechov
1
KL
červený vínny ocot
postup
1.
Gril rozohrejeme na strednú teplotu a grilovaciu panvicu vystelieme alobalom. Šampiňóny utrieme a zbavíme hlúbikov. Spodnú stranu klobúčikov potrieme olivovým olejom, posolíme a pokoreníme. Grilujeme potretou stranou nahor asi 6 minút, potom huby obrátime, potrieme olivovým olejom a pečieme ďalších 5 minút, alebo kým nie sú zlatisté a mäkké.
2.
Kým sa huby grilujú, vlašské orechy rozložíme na kus alobalu a grilujeme 2 minúty alebo dozlastista. Potom ich zmiešame s kozím syrom a s lyžicou estragónu. Huby vyberieme z grilu.
3.
Plátky polenty zľahka potrieme zvyšným olivovým olejom z oboch strán. Dáme ich na grilovaciu mriežku a pečieme asi 5 minút, alebo kým nezozlatnú. Medzitým na huby rozdelíme kúsky kozieho syra. Plátky polenty obrátime a na plnené huby vložíme do grilu. Grilujeme ďalšie 3 minúty, alebo kým plne nezačne zlatnúť a polenta nezhnedne.
4.
Olej z vlašských orechov vyšľaháme s červeným vínnym octom, potom vmiešame zvyšný estragón. Huby preložíme na vyhriate taniere a ku každej hube pridáme grilovanú polentu. Polentu pokvapkáme estragónovým dresingom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.