Pridať recept

Baklažány plnené marhuľami

ingrediencie

2 ks
baklažán
250 g
šošovica
2 KL
olivový olej
1 ks
cibuľa
1/2 KL
mletá rasca
1/2 KL
mletý koriander
75 g
marhuľa
2 PL
jablková šťava
1 PL
sójová omáčka
3 PL
šošovicový vývar

postup

1.
Baklažány rozpolíme a vyberieme.
 
2.
Šosovicu zalejeme vodou, privedieme do varu, prikryjeme a mierne varíme 15-20 minút. Scedíme a vývar odložíme.
3.
Na miernom plameni zohrejeme alej a 5 minút pražíme cibuľku, rascu a koriander. Vmiešame baklažánovú dužinu a scedenú šošovicu a varíme 5-8 minút. Pridáme marhule, jablkovú šťavu, sójovú omáčku a vývar alebo vodu. Varíme 5 minút. Ochutíme.
4.
Baklažány naplníme zmesou. Prikryjeme a 45 minút pečieme v predhriatej rúre pri 190°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Baklažán
Viete, prečo musíte dať baklažán do mlieka? Treba ho soliť? Toto tajomstvo by ste mali poznať!
Kúpili ste baklažán? Je potrebné ho soliť alebo nie? Pozrite sa, ktorá surovina mu neprospieva a prečo ho...