Polievka z lúpenáho hrachu s cmarom
nízka
náročnosť
ingrediencie
10
ml
slnečnicový olej
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
2
ks
zeler
125
g
lúpaný hrach
600
ml
zeleninový vývar
1
PL
kôpor
150
ml
cmár
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
postup
1.
Na panvici zohrejeme olej a cibuľku upražíme do sklovita. Pridáme cesnak a zeler a varíme 3-4 minúty.
2.
Pridáme lúpaný hrášok a varíme 2 minúty. Zalejeme zeleninovým vývarom, primiešame rajčiakový pretlak a kôpor.
3.
Varíme 40-45 minút, až je hrášok celkom mäkký.
4.
Ochladíme, prelejeme do mixéra, pridáme cmar a premiešame. Dobre okoreníme. Pred podávaním mierne prihrejeme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.