Pridať recept

Vyprážané bazové kvety na slano

ingrediencie

4 ks
bázový kvet
200 ml
mlieko
200 g
polohrubá múka
2 ks
vajce
soľ

postup

1.
Pripravíme si husté palacinkové cesto z múky, vajec, mlieka. Bazové kvety postupne namáčame v cestíčku a pokladáme na rozpálenú panvicu. Keď začnú okraje hnednúť, podstrihávame pretŕčajúce stonky a placky prevrátime. Vysmažíme z druhej strany, pokladáme na servítku, aby vsiakol prebytočný olej.
 
2.
Podávame s kečupom a varenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.