Pridať recept

Jahodové srdce

8
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

3 ks
vajce
75 g
práškový cukor
75 g
hladká múka
1 PL
kakao
40 g
palmarín

Plnka a ozdoby

150 ml
šľahačková smotana
225 g
čerstvé jahody
4 PL
jahodový džem
150 g
jemný tvaroh

postup

1.
Vyhrejte rúru na 180 stupňov. Vymastíte okrúhlu formu alebo formu v tvare srdca. Na dno formy položte papier na pečenie.
 
2.
Do žiaruvzdornej misky rozklepnite vajce a prisypte cukor. Misu vložte do kastróla s vriacou vodou. Zmes šľahajte nad parou 10 minút alebo tak dlho, dokiaľ metličky po vybratí nezanechávajú na povrchu zmesi stopu v tvare stužky. Potom misu vyberte a do ušľahanej zmesi jemne vmiešajte múku, kakao a rozpustené maslo. Zmes nalejeme do formy.
3.
Tortu pečieme 20 minút alebo tak dlho, dokiaľ nebude ihlica (drevená špilka), ktorú pichnete do prostriedka torty, po vytiahnutí úplne čistá. Nechajte tortu vychladnúť a potom ju vyklopte na drôtenú podložku a nechajte dokonale vychladnúť. Ak ste použili okrúhlu formu, vykrojte z upečeného korpusu tvar srdca.
4.
V čistej miske ušľahajte tuhú šľahačku s tvarohom. Odstopkujte jahody a nakrájajte ich na plátky. Korpus rozkrojte na dva pozdĺžne diely. Spodný plát potrite džemom a polovičným množstvom šľahačky s tvarohom. Na túto zmes poukladajte polovicu plátkov jahôd. Zakryte druhým plátom a celú tortu preneste na tanier. Vrch potrite zvyškom zmesi, ozdobte plátkami jahôd, po prípade jahodovou želatínou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
29.12.2013 23:00 | |
+11 -0
Neodporúčam použiť suroviny na cesto podľa receptu. Po upečení totiž z toho vznikol tvrdý suchý a tenký "posuch". Veľmi, veľmi zle. Celý plát skončil v koši.
Podobné články
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...
Kto má rád jahody, mal by o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Ten, kto má rád jahody, by mal o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Vychutnávate si sezónu jahôd naplno? Tušíte však, čo sa stane, keď ich budeme jesť každý deň?
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.
Jahody
Super zdravá maškrta: Jahody zlepšujú náladu i koncentráciu
Doprajte si jahody každý deň. Vždy vás odmenia dobrou náladou.
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...
Kontaminované jahody boli dodané aj na Slovensko! Zdravotníci odporúčajú dodržiavať tieto opatrenia
Kontaminované jahody mali byť dodané aj na Slovensko! Zdravotníci odporúčajú dodržiavať tieto opatrenia
Čerstvé jahody pochádzajúce z Maroka mali byť dodané aj na územie Slovenska, konkrétne do zariadenia...