Pridať recept

Baraní paprikáš

ingrediencie

500 g
baranie mäso
trochu
olej
1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
250 g
zelená paprika
2 ks
paradajka
2 ks
zemiaky
trochu
mletá červená paprika
trochu
petržlenová vňať
podľa chuti
soľ

postup

1.
Baranie mäso si odlblaníme a zbavíme tuku. Umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Potom ho opražíme na rozohriatom oleji. Mäso osolíme a pridáme k nemu nadrobno nakrájanú cibuľu, poprášime mletou paprikou a opražíme. Všetko podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme.
 
2.
Keď je mäso takmer mäkké, pridáme k nemu na kocky nakrájanú mrkvu, papriku, paradajky, zemiaky a dusíme domäkka. Hotový paprikáš sa hodí k cestovine a môžeme posypať petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáce lečo
Poctivé domáce lečo z voňavej zeleniny + TRADIČNÝ a rokmi overený recept
Keď sa povie leto v pohári mnohí z nás si predstavia práve lečo.
Plnená paprika
Ako pripraviť najlepšiu plnenú papriku
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Zelená paprika
Nepodceňujte zelenú papriku: Jej všestrannosť v kuchyni vás prekvapí
Zelená paprika môže byť sladká i štipľavá, hrubostenná i tenkostenná. Za klasickú „kuchynskú“ papriku...
Bryndzová nátierka s cibuľou a paprikou
Paprika
Paprika je zelenina, ktorá pochádza zo strednej Ameriky, odkiaľ sa rozšírila do celého sveta. Po tom, čo sa...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...