Pridať recept

Tortellini v horčicovej omáčke

ingrediencie

350 g
cestoviny tortellini
trochu
soľ
trochu
olej
trochu
petržlenová vňať

Horčicová omáčka

1 ks
cibuľa
trochu
olej
3 PL
hladká múka
4 dl
zeleninový vývar
1 dl
voda
podľa chuti
soľ
1 dl
sladká smotana
2 PL
horčica
trochu
citrónová šťava

postup

1.
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode, potom ich scedíme, polejeme olejom a premiešame. Cestoviny dáme na tanier, polejeme horčicovou omáčkou a posypeme vňaťou.
 
2.
Horčicovú omáčku pripravíme tak, že si očistíme cibuľu, postrúhame si ju najemno a opražíme na rozohriatom oleji. K tomu pridáme múku a urobíme bledú zápražku. Zalejeme ju vývarom, vodou. Podľa chuti osolíme a varíme asi tak 20 minút. Pred dovarením pridáme smotanu, ktorú sme rozmiešali s horčicou, citrónovú šťavu a všetko dovaríme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať