Pridať recept

Zelerové krokety s kukuricou

ingrediencie

100 g
sterilizovaná kukurica
500 g
zeler
150 g
ryža
100 ml
zeleninový vývar
1 PL
maslo
2 ks
vajce
mleté čierne korenie
soľ
strúhanka
olej na vyprážanie

postup

1.
Nahrubo nastrúhame zeler a opražíme na rozohriatom masle. Podlejeme ho vývarom a dusíme tak dlho, kým sa tekutina neodparí. Do uvarenej ryže vmiešame dusený zeler, pridáme kukuricu, vajcia, osolíme a okoreníme.
 
2.
Z takto pripravenej hmoty vyformujeme krokety, obalíme v strúhanke a vypražíme vo vyššej vrstve rozohriateho oleja dozlata. Prebytočný tuk odstránime pomocou papierových utierok.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií!
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií?
Tušíte, prečo sa oplatí jesť zemiaky či ryžu až na druhý deň? Odpoveď vás prekvapí!
Ryžové chuťovky
Ostala vám varená ryža? Tu je zopár nápadov, ako ju chutne zužitkovať
Ryža je jedna z najpopulárnejších príloh. Často jej však uvaríme alebo udusíme viac než treba. Vtedy...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...