Pridať recept

Baklažány s jahňacinou

ingrediencie

200 g
tvrdý syr
400 g
mleté jahňacie mäso
400 ml
mäsový vývar
2 ks
cibuľa
2 ks
vajce
1/2 ks
pór
4 ks
baklažán
4 PL
olivový olej
4 PL
paradajkový pretlak
4 strúčiky
cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
olej na vymastenie

postup

1.
Pozdĺžne prekrojíme baklažány, dužinu vydlabeme lyžičkou a dáme ich do vriacej vody. Povaríme 3 minúty, necháme odkvapkať a vychladnúť. Na rozohriatom oleji prudko opečieme mäso, pridáme pokrájanú cibuľu, pór, cesnak a opekáme 10 minút za stáleho miešania. Primiešame vajcia a baklažánovú dužinu, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.
 
2.
Polovičky baklažánov naplníme zmesou, rozložíme ich do zapekacej misy, ktorú sme vymastili olejom. Podlejeme vývarom, ktorý sme rozmiešali s paradajkovým pretlakom a pečieme neprikryté 20 minút. Baklažány posypeme postrúhaným syrom a zepečieme. Na záver môžeme ozdobiť kúskami paradajok. Servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Letna polievka
Tip na nedeľný obed: Plnené baklažány na orientálny spôsob
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu. 
Máte radi mleté rezne? Pridajte túto surovinu a budú úžasne šťavnaté a voňavé, geniálny tip!
Máte radi mleté rezne? Pridajte túto surovinu a budú úžasne šťavnaté a voňavé, geniálny tip!
Dokonale šťavnaté a úžasne voňavé. Túto vychytávku na mleté rezne sa oplatí poznať!
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Ako je to u vás? Strúhate vlastný či kupujete nastrúhaný? Toto sú tri hlavné dôvody, prečo sa oplatí radšej...
Čerstvý syr
Ako skladovať žltý syr? Tento trik ho udrží čerstvý až 3 týždne!
Žltý syr je produkt, ktorý nájdete pravdepodobne v každej chladničke. Používame ho do sendvičov, nákypov...
Baklažán
Baklažán
Máte radi baklažán? Dopestovať si a chutne ho pripraviť nie je žiadna veda :)