Čalamáda
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
3
kg
biela kapusta
3
kg
uhorka šalátová
1
kg
mrkva
1/2
kg
cibuľa
1/2
liter
ocot
200
g
kryštálový cukor
1
ks
deko
postup
Neolúpané uhorky a očistenú cibuľu postrúhame na kolieska, mrkvu postrúhame na strúhadle s hrubými očkami, kapustu postrúhame na rezance. Posypeme dekom, cukrom, nalejeme ocot a poriadne premiešame. Necháme postáť 24 hodín a potom naložíme do fliaš a sterilizujeme 20 minút pri 85 stupňoch. Čalamádu do fliaš nevtláčajte príliš silno, aby tam bolo dostatok šťavy, lebo potom bude suchá.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.