Zemiakové placky s údeným lososom
ingrediencie
postup
Rúru mierne predhrejeme. Ošúpeme zemiaky a nastrúhame. Nadrobno nakrájame cibuľu. Oboje dáme do cedidla a lyžicou vytlačíme čo najviac škrobovej vody.
Do misky preložíme zemiaky s cibuľou, pridáme múku, vajce, korenie, soľ a dobre premiešame.
Olej nalejeme do panvice asi do výšky 8 mm a zohrejeme ho.
Do oleja vložíme lyžicou zemiakovú hmotu a vytvoríme placky s priemerom 5 cm. Následne pridáme ďalšie 2 lyžice cesta, aby sme mohli pražiť súčasne 4 až 6 placiek. Budeme ich pražiť približne minút alebo kým nezozlatnú.
Keď sú placky hotové vyberieme ich a osušíme kuchynskou utierkou a držíme ich v rúre teplé, kým ostatné nedopečieme.
Na malé pásiky pokrájame lososa. Opláchneme petržlenovú vňať alebo kôpor a osušíme. Každú placku ozdobíme lyžicou smotany a pásikom lososa a dozdobíme vňaťou.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.